91-åriga Ulla får inget nytt id-kort – kommer inte åt pengarna på banken: ”Gjort allt i vår makt”

91-åriga Ulla Allerths id-handling har gått ut och utan ett nytt kan hon inte komma åt sina pengar på banken.

Men att få ett nytt är svårare än hon hade kunnat ana, rapporterar P4 Östergötland.

Att hålla koll på när ens id-handlingar går ut är inte alltid lätt att hålla koll på. Men det kan vara värt att göra ett tappert försök för om det gamla går ut kan det vara krångligt att få ett nytt.

Någon som fått erfara detta är 91-åriga Ulla Allerth från Linköping.

Foto: Shutterstock

När Ulla Allerth insåg att hennes id-handling hade gått ut trodde hon att hon kunde skaffa ett nytt. Men det visade sig bli svårt, speciellt eftersom hon inte har några anhöriga som kan intyga att hon är hon.

”Allt som står i vår makt”

Men när hon inte har någon giltig id-handling kan hon inte göra några bankärenden och pengarna är således låsta på banken.

– Det finns inga myndigheter som har kunnat gjort något åt saken. Det är nästan skrattretande. Vi har gjort allt som står i vår makt, säger Ulla till P4 Östergötland.

Ingegerd Widell, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, menar att dem kan göra en sammanvägd bedömning om de har det utgångna id-kortet och kan se att det rör sig om samma person.

Och har man ett id-kort som fortfarande är giltigt är det inget problem att beställa ett nytt.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);
 

Läs mer om...