Genrebild. Foto: Emil Langvad, TT/ Johan Nilsson, TT

A-traktor i krock med personbil – två tonåringar förda till sjukhus

På torsdagskvällen inträffade en olycka mellan en a-traktor och en personbil i Emmaboda kommun.

Två pojkar i tonåren vårdas nu för allvarliga skador.

Barometern var först med att rapportera om händelsen.

Det var vid 18-tiden på torsdagskvällen som en a-traktor och en personbil frontalkrockade på en grusväg utanför Vissefjärda i Emmaboda kommun.

Föraren i personbilen, en man i 40-årsåldern, undkom utan skador. Men i a-traktorn färdades två tonårspojkar som nu vårdas på sjukhus för allvarliga skador.

– Olyckan har uppstått i en kurva i ett backkrön på en ganska smal grusväg. Det var skymd sikt på platsen. Man misstänker att a-traktorn framförts i högre hastighet än den var berättigad till. Mannen i personbilen har fått väja ned mot dikeskanten, men inte hunnit ned i diket innan olyckan var ett faktum, säger Anna Lang, operativ samordnare vid polisen, till tidningen Barometern.

A-traktorn togs i beslag

Polisen har tagit a-traktorn i beslag och man ska nu genomföra en teknisk undersökning av den för att se om den kunde framföras i högre hastighet än vad som är tillåtet.

Tonåringarna har ännu inte kunnat förhöras av Polis. Den allvarliga olyckan rubriceras som grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning, samt även för vållande till kroppsskada då passageraren kom till skada.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev