Äldre kvinna attackerad – nu vädjar polisen om hjälp: ”Sparkat sönder målsägandes rullator”

Polis, äldre dam, attackerad, rån, rånad, rullator

Foto: Shutterstock/TT

Efter en fruktansvärd attack på en äldre kvinna i Stadsparken i Perstorp vädjar nu polisen om allmänhetens hjälp.

Det är viktigt att kunna känna sig trygg och säker där man bor. Inte minst för de allra sköraste i samhället såsom barn och äldre personer. Men dessvärre inträffar det ibland saker som får en att känna sig både rädd och otrygg.

Något en äldre kvinna i Perstorp dessvärre tvingades uppleva under måndagen när hon utsattes för ett fruktansvärt brott.

Hon promenerade i Stadsparken när tre stycken ”ynglingar,” som polisen kallar dem, attackerade henne.

”En äldre kvinna blev rånad i Stadsparken i Perstorp under måndagen 23 september cirka 06:45. Det ska ha varit 3 ynglingar som stulit pengar och sedan sparkat sönder målsägandens rullator,” skriver polisen Helsingborg på sin Facebooksida.

Läs mer: 80-åring utsatt för otäck stöld – nu varnar polisen för tjuvarnas fräcka drag

Polisen vill ha tips

Som tur var ingrep en förbipasserande som kunde hjälpa kvinnan.

”Det verkar som att rånet blivit avbrutit av någon i allmänheten som passerat. Denne person har sedan hjälpt målsäganden och lånat ut sin telefon till henne,” förklarar polisen.

Nu vädjar polisen om hjälp med att hitta de skyldiga till detta brott och uppmanar alla som sett eller hört någonting att kontakta dem.

”Vi behöver nu komma i kontakt med denna person som kan ha viktiga uppgifter i vår utredning. Sök utredare vid lokalpolisområde Helsingborg Utredning 4 på 114 14 eller på www.polisen.se/tips

Så fruktansvärt otäckt! Nu hjälps vi åt att sprida polisens viktiga information vidare så de kan ta fast gärningsmännen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version