Barn upptäckte drunkningen på Skara sommarland

Drunkningsolycka Skara sommarland

Foto: TT/Shutterstock

Det var i början av augusti tidigare i år som tragiska beskedet kom att en pojke drunknat i en bassäng på Skara sommarland.

Pojken som var i tioårsåldern fördes snabbt till sjukhus, men hans liv gick inte att räddas.

Nu månader senare framkommer fler uppgifter kring olyckan.

Lördagen den 3:e augusti larmades ambulans till Skara sommarland, efter att en pojke i 10-årsåldern hade drunknat i en av bassängerna.

På plats utfördes hjärt-lungräddning av en badvärd i väntan på ambulansen, men trots sjukvård gick pojkens liv inte att rädda.

I samband med olyckan startades en utredning av polisen.

– De har inte inlett en förundersökning med anledning av att det finns misstankar om brott. Men däremot kommer det att utredas vad som har hänt, sa polisens presstalesperson Jenny Widén i somras.

Två andra barn, ett syskonpar, och inte någon badvärd upptäckte den pojke i tioårsåldern som drunknade i en bassäng på Skara sommarland i somras.

Det visar nöjesparkens egen utredning av dödsolyckan som skickats till Konsumentverket och som P4 Skaraborg tagit del av.

Tre badvärdar var i tjänst vid bassängområdet när olyckan inträffade den 3 augusti, enligt radiokanalen. Det är oklart varför inte någon av dem upptäckte pojken före barnen. I stället var det en förälder som dök ner till botten och tog upp pojken till ytan, efter det att barnen larmat.

Konsumentverkets utredning av händelsen pågår.

Exit mobile version