Foto: Wikimedia commons/ Shutterstock

Betydelsen bakom en tatuering med 3 prickar

Om du ser en person med tre prickar tatuerade kan det ha en speciell betydelse. Här är allt du behöver veta.

Människor är i grunden kreativa varelser, alltid redo att uttrycka sina inre tankar och känslor genom yttre handlingar.

Vissa använder ord för att ge uttryck åt sina kreativa tankar, andra bygger saker, och åter andra ägnar sig åt konst. Det är inte så mycket metoden som spelar roll, utan själva handlingen att skapa något som andra kan ta del av.

Detta är inget nytt. Som art har människor skapat konst nästan lika länge som vi har existerat. Kreativitet återfinns i nästan allt som människor har berört, vare sig det gäller arkitektur, mat, målningar eller kläder.

Därför är det knappast förvånande att så många väljer att bruka sin egen hud som en canvas.

Tatueringar har haft stor betydelse i många kulturer över hela världen under tusentals år. Även om tatueringar under vissa perioder har varit ogillade i vissa samhällen, är de idag mer allmänt accepterade som ett uttryck för bärarens personlighet och själ.

Det varierar från individ till individ, men i de flesta fall har tatueringar någon form av betydelse för den som väljer att skaffa dem. Tecken och symboler som representerar passioner eller intressen är vanliga, liksom ord eller fraser med särskild betydelse.

Det intressanta med detta är tanken att de flesta tatueringar har en innebörd. De kan ge en inblick i bärarens sinne, ibland tydlig, ibland mer subtil.

Det betyder en tatuering med 3 prickar

Det är dock viktigt att komma ihåg att tatueringar inte alltid har positiva associationer. Vissa människor bär stolt symboler som ogillas av större delen av samhället, och andra har tatueringar som kan fungera som varningssignaler.

Ett exempel på detta är tatueringen med tre punkter, som ofta förknippas med det ryska fängelsesystemet. Många har kanske hört talas om tårtatuerade människor, men trepunktsmarkeringen är mindre känd.

Tatueringen med tre punkter har flera betydelser och symboliserar vanligtvis hemlighetsmakeri, lojalitet och längden på fängelsestraffet. Ofta placerad på vänster hand har den enligt uppgifter sina rötter i buddhistisk symbolik. Prickarna, som sägs representera de tre kloka aporna som inte ser något ont, inte hör något ont och inte talar något ont, ska symbolisera ett avståndstagande från våld och ondska.

I praktiken är tatueringen dock mer kopplad till det ryska fängelsesystemet, där den anses markera allvarliga brott. Varje prick representerar tio år i fängelse, vilket innebär att någon med tre prickar kan ha avtjänat upp till trettio år bakom galler.

Kriminella organisationer använder också symbolen som en markör för att visa gemenskap, vilket kan fungera som en varning eller ett hot mot andra.

Med detta sagt är det viktigt att använda sina egna instinkter och sunt förnuft när man stöter på någon med en trepunktstatuering.

Vissa människor kan ha skaffat den av estetiska skäl, helt utan koppling till kriminalitet. Andra kan ha rehabiliterats och utgör inte längre samma hot som tidigare. Att inte döma förhastat är ofta det bästa tillvägagångssättet!

LÄS MER