Foto: Jessica Gow/TT & Instagram @christerlindarw

Christer Lindarws fina initiativ – bjöd hem pensionärer på fika

En fikastund som värmer i hjärtat.
Här bjuder Christer Lindarw hem ett gäng pigga seniorer på kaffe med dopp via organisationen Äldrekontakt – för att bryta den ofrivilliga ensamheten.
– Det var så mysigt, skriver han.

Uppemot 10–15 procent av den äldre befolkningen upplever ofrivillig ensamhet, enligt Socialstyrelsen. För att försöka hjälpa till med att bryta den sociala isolering bland ensamma äldre arbetar organisationen Äldrekontakt med att sammanföra seniorer. De får via Äldrekontakt möjligheten att träffas en gång varje månad – för att motverka ensamheten och umgås.

I förra veckan fick ett gäng seniorer möjligheten till en speciell fikastund. Då hade nämligen den folkkäre artisten Christer Lindarw, känd från bland annat showgruppen After Dark, bjudit in till en kaffestund i hemmet.

– Christer hörde av sig till oss efter sommaren och frågade om han kunde få bjuda in några av våra äldre gäster till en fikaträff, efter att Victoria Skoglund (trädgårdsmästare och Nyhetsmorgon-profil, reds anm.) hade delat information om vår organisation i sina kanaler. Vi tror och hoppas att Christers fina engagemang kan inspirera andra till att anmäla sig som volontär eller tipsa en närstående om att vår organisation finns! skriver Gabriella Bartlett, marknadsansvarig på Äldrekontakt, till Newsner.

Hon fortsätter:

– Vi är väldigt tacksamma att Christer ville anordna den här fikaträffen och sätta lite av en guldkant på en annan ensam tillvaro för våra äldre gäster.

Och visst blev det här en fikastund med guldkant! En av alla deltagare som nappade på inbjudan var Carina. För henne var stunden höjden av lycka.

– Det var så roligt igår. Vi hade så trevligt. Och i dag hade jag ett besök hos frisören och då frågade hon om jag hade varit hos Christer Lindarw. Ja, sa jag. Hur visste du det? Då visade hon bilderna från sociala medier på sin telefon. Det var en riktig överraskning! berättar Carina som närvarade vid fikastunden, för Newsner.

På Äldrekontakt är man helnöjda med dagen.

– Det var en väldigt trevlig eftermiddag. Det var några av de äldre som inte hade träffats tidigare och som fick nya bekantskaper. Samtalen flöt fritt om både nutid, dåtid och om hur livet förändras. Och så berättade Christer om livet på scen. Han bjud på mandelkubbar som var otroligt goda och en av gästerna fick chansen skriva av receptet, skriver Äldrekontakts representant som närvarade vid den härliga fikastunden.

Fotnot: Här kan man läsa mer om Äldrekontakts verksamhet på aldrekontakt.se.

LÄS MER: