Flicka låg medvetslös på skolgård i en timme – filmades av andra ungdomar: ”Var nära att dö”

Under fredagen filmade ett par ungdomar en misshandel mot en medvetslös tonårsflicka i Rödeby, Karlskrona. En video som sedan spreds i sociala medier, rapporterar P4 Blekinge.

Det var under helgen som en ung flicka låg medvetslös på en skolgård i ungefär en timme medan hon filmades av andra ungdomar i samma ålder.

Videon publicerades sedan i sociala medier och började spridas.

”Fruktansvärt”

Enligt skolans rektor samlades flera ungdomar på skolgården under helgen och drack alkohol.

– Vi har bra koll på vilka ungdomar som var med. Vi har skickat brev till vårdnadshavare och pratat med ungdomarna så att de förstår hur nära det var. Flickan var nära att dö. Det hade varit fruktansvärt, säger han.

Foto: TT

SVT Nyheter Blekinge, som tagit del av videon, rapporterar att filmerna visar en medvetslös tonårsflicka som ligger på skolgården och där vittnen omkring filmar och någon knuffar en mindre lastvagn mot henne.

Fick hjärtstopp i ambulansen

Till slut kom flickans pappa till platsen och tillkallade ambulans. Flickan var då i dåligt skick och fick hjärtstopp på väg till sjukhuset.

Till slut kom hennes pappa till platsen och tillkallade ambulans. Flickan ska sedan ha fått hjärtstopp på väg till sjukhuset.

”Ett samhällsproblem”

Efter händelsen har två polisanmälningar upprättats, en gällande misshandel och en om olaga integitetsintrång.

– Jag ser mycket allvarligt på den här händelsen. Det kunde varit en person som avlidit, och sådant vill vi inte ska ske, säger områdespolisen Susanna Wigow till P4 Blekinge och tillägger:

– Jag ser tyvärr också ett samhällsproblem där folk väljer att filma istället för att hjälpa, fortsätter hon.

Vad tycker du om det här?

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);