Frida, 91, blev bestulen på buss – nu ryter hon ifrån till tjuvarna: ”Trött på att de ger sig på gamlingar”

Mitt på midsommardagen blev Frida Attling, 91, bestulen på sin plånboken när hon skulle kliva på bussen på Södermalm i Stockholm, rapporterar Expressen.

Men det var inte bara pengarna som tjuven stal. Han fick också med sig hennes ID-kort.

Nu har hon fått nog av tjuvar som ger sig på äldre och ryter ifrån ordentligt.

Strax efter klockan 13.00 på midsommardagen skulle Frida Attling, 91, ta bussen hem på Södermalm i Stockholm. Men när bussen anlände till hållplatsen kom en man i ryggsäck fram till henne och började dra i hennes rollator.

Foto: Helena Landstedt, TT/ TT

Frida trodde till en början att mannen i ryggsäck skulle hjälpa henne in i bussen. Men det var något med hans sätt att vända rollatorn som gjorde att Frida blev misstänksam.

Öppen springa i handväskan

Till slut kom både Frida och rollatorn in i bussen, men på snedden. Något som gjorde att hon fick vända runt i det lilla utrymmet för att kunna sätta sig ned.

Och det är då hon märker att det är en springa öppen i hennes handväska.

– Då hade han tagit in handen och stulit min portmonnä, säger Frida till Expressen.

När Frida gjorde upptäckten försökte hon uppmärksamma chauffören på det inträffade. Men han brydde sig inte och det gjorde inte heller någon annan på bussen.

– Jag sa att ”jag blivit bestulen, han har tagit min portmonnä”. Men det var ingen som reagerade, jag tycker någon borde sett något, säger Frida till Expressen .

Och mannen med ryggsäcken? Jo, han var borta för länge sedan.

– Jag är så trött på att de ger sig på gamlingar, säger Frida.

Anmälde stölden till polisen

Men det är som sagt inte bara Fridas pengar som kommit bort. I Fridas plånbok låg även hennes ID-kort som hon använder dagligen. Bland annat för att handla, hämta ut medicin på apoteket och när hon ska ta ut pengar.

Frida anmälde stölden till polisen och bad om attfå ett nytt ID-kort men något sådant fanns det inte tid för förrän den 28 juli. Vilket är en lång väntan, enligt Frida.

Nu har hon fått ett provisoriskt ID-kort på papper men det vill hon inte använda. Inte för att det inte går utan för att hon skäms över att hon blivit bestulen.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);