Här trängs shoppingsugna på mellandagsresan – trots oro för coronasmitta: ”Känns inte tryggt”

Besökare i Mall of Scandinavia vittnar om trängsel och proppfulla butiker under mellandagsrean – trots oro för ökad smitta, rapporterar Aftonbladet.

Bara några dagar innan julafton meddelade regeringen att nya restriktioner skulle införas den 23 december. Det för att minska smittspridningen av covid-19 och minska belastningen på Sveriges sjukvård.

Men varken oro för ökad smitta, nya restriktioner eller virusmutationen omikron kunde stoppa shoppingsugna svenskar från att trängas i butiker under mellandagsrean.

I shoppingcentret  Mall of Scandinavia i Solna, Stockholm, vittnade besökare om proppfulla butiker och trängsel i köerna.

Flera besökare, som gett sig dit på eget bevåg, säger till Aftonbladet att det känns som en osäker plats att vara på, framförallt ur ett smittskyddsperspektiv.

”Kommer inte komma tillbaka”

Margita Larsson som var på besök tillsammans med sin dotter och hennes kompisar. Hon tycker inte att gallerian känns som en trygg plats att vara på.

– Det känns inte tryggt. Det gör det inte. Folk går alldeles för nära varandra. Många butiker har kösystem för att hålla antalet kunder nere men utanför håller man inte mycket avstånd, säger hon till Aftonbladet.

Foto: Heiko Junge, TT/ Janerik Henriksson, TT

I efterhand känner hon att hon inte tänker åka tillbaka inom en snar framtid.

– Jag ska försöka sätta mig på något fik där jag kan sitta för mig själv. Jag kommer inte komma tillbaka snart, säger hon till tidningen.

Håller inte avstånd

En annan besökare, vid namn Philip Wester, är fullvaccinerad och därför inte överdrivet orolig. Däremot håller han med om att folk inte håller avstånd.

– De är inte alls bra på att hålla avstånd. I gångarna mellan butikerna finns det inga vakter och folk bara går i en stor ström, säger han till Aftonbladet.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);