De skiljde sig och fann varandra – nu vill Maria och Emma hjälpa andra som separerar: “Kan bli så härligt”

När Maria skiljde sig från sin sons pappa hoppades hon finna tröst och råd på internet. Det hon fann gav motsatt effekt. Det blev början på en idé som skulle komma att hjälpa andra genom separationer. Idag är hon lycklig med nya kärleken Emma. 

– Det kan bli så himla härligt, även fast man inte tror det, säger Maria till Newsner. 

För drygt ett år sedan, när Maria låg i skilsmässa med före detta maken, så saknade hon motivation till allt som inte innebar att vara med sonen. 

– Jag sökte på hashtaggen skilsmässa på Instagram, förmodligen för att det skulle vara som någon form av terapi. Men allt som fanns var ju så deppigt att det inte var klokt, berättar Maria för Newsner. 

Fick nog av att älta

Förhoppningen var att hitta innehåll som gjorde henne motiverad och hoppfull genom separationen, men där fanns det ett tydligt tomrum. 

Maria satte upp mål för sig själv som innebar mycket träning och annat, men inget av det hon bestämde sig för fanns det energi till. All ork gick åt till att vara med sonen varannan vecka, och att arbeta. 

Till slut fick hon nog av att älta, som hon själv beskriver det. 

Foto: Privat

När hon satt på en uteservering tillsammans med vänner såg hon hur några gemensamma vänner till henne och maken åt middag med sina respektive och deras ex. 

– De är också skilda. Och de satt och umgicks med sina nya partners och barnen och mormor och allt. Då kände jag ett uns av avundsjuka och muttrade liksom “Happy divorced family”. Det var så idén föddes. 

Träffade nya kärleken Emma

Under sommaren träffade Maria nya kärleken Emma. Tillsammans startade de Instagramkontot “Happy divorced family”, där de fyller gapet de tyckte saknades på Instagram. Ett konto där man motiverar och stöttar folk som försöker komma över någon. 

– Det ledde till något jättehärligt för oss båda, vilket var jättesvårt att föreställa sig i början av skilsmässan, berättar Maria för Newsner. 

På Instagramkontot delar de med sig av sina erfarenheter. Allt från Marias skilsmässa. Hur Emma gått vidare från tidigare relationer, till övergången till ett samkönat förhållande. 

Vill motivera andra som skiljer sig

Happy divorced family riktar sig till den breda massan och alla typer av relationer och familjekonstellationer.

– Vi öppnar upp för alla. Straight som gay, singel till gift, säger Maria.

– Vi får många frågor, och vi besvarar allt utifrån våra egna erfarenheter. Det är vi noga med att poängtera. Vi är inga experter eller rådgivare, vi vill hjälpa genom att dela med oss av våra berättelser. 

De hoppas att fler som mår dåligt över att de går igenom en separation eller skilsmässa ska hitta till deras konto, och se att en avslutad relation kan leda till större lycka.

Så fint att dela med sig av sina erfarenheter för att hjälpa och motivera andra. Dela gärna så att andra får ta del av det här.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);