Foto: Shutterstock/Shutterstock/TT

Hundar plågades till döds när de släpades bakom bil – ägarens ord: ”Glömde bort dem”

En man i Skellefteå åtalas för djurplågeri. Detta efter att han släpat två hundar bakom sin bil tills att de dog.

Den tragiska händelsen inträffade i Skellefteå den 11 juni 2024, rapporterar Norran. Polisen fick då in ett larm efter att vittnet fått syn på hur två fastbundna vovvar släpats bakom en bil.

När de lossnade, avlidna, fanns det blodspår längst vägen där han dragit dem.

I efterhand har en veterinär gjort bedömningen att hundarna i fråga utsatts för kraftigt lidande. Både psykiskt och fysiskt- och att det tog flera minuter innan de avled. De ska ha ”hunnit uppleva och känna ångest, stress och mycket kraftiga smärtor innan de blev medvetslösa och så småningom dog,” rapporterar Norran.

”Fick plågas till döds för att jag glömde bort dem”

Enligt uppgifter ska mannen ha släpat djuren bakom bilen i 8 kilometer på en sträcka där hastighetsgränsen ligger mellan 60–80 km/h. När de togs omhand ska de ha haft öppen buk och brösthåla.

Efter händelsen har mannen sagt i förhör att han glömt bort att vovvarna var fastbundna i dragkroken när han och hustrun körde iväg. Enligt uppgifter till Norran ska han ha uttryckt ånger efter det som inträffat.

Han står nu åtalad för grov oaktsamhet, alternativt oaktsamhet, och misstänks för grovt djurplågeri.

– Straffet för mig är ju att våra älskade små hundar fick plågas till döds för att jag glömde bort dem, har han sagt till tidningen när de varit i kontakt med honom.

Kära små hundar, vila i frid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev