Hundar stängdes in i hettan utan mat och vatten – nu döms 20-åring efter tragiska dödsfallet

Hund, mat, djurplågeri, hundskål, skål, varmt

Foto: Shutterstock/Shutterstock

En kvinna i 20-årsåldern lät sina två hundar vara kvar i en lägenhet där temperaturen översteg 30 grader, vilket ledde till att en av hundarna avled. Nu döms hon för djurplågeri, rapporterar Hallandsposten.

Det var under den heta sommaren 2022 som en boende i Laholms kommun upptäckte att grannens hundar var apatiska i lägenheten. Personen anmälde händelsen, och Länsstyrelsen gjorde ett tillsynsbesök där de träffade på två hundar som övergivits av sin ägare.

Vid besöket framkom det att kvinnan i 20-årsåldern som ägde hundarna inte hade varit hemma på flera dagar och lämnat dem ensamma i bostaden. Hundarna hade lämnats utan både mat och vatten, och lägenheten var full av avföring enligt Länsstyrelsens rapporter.

Nu har hon fått sitt straff

Dessutom hade de stackars vovvarna tuggat på både elkablar och läskburkar som fanns inne i bostaden. De led utöver detta också av andra sjukdomar och åkommor som indikerade att de utsatts för vanvård. En av dem behövde tragiskt nog avlivas efter att de omhändertagits.

Kvinnan i fråga hävdade att hon under de dagar hon var borta hade bett en hundvakt att ta hand om djuren. Hundvakten var dock en person som hon endast träffat en enda gång tidigare. Enligt tingsrätten var det ”högst anmärkningsvärt” att hon överlät ansvaret till någon hon knappt kände. De ansåg att hon ”allvarligt brustit i omsorgen om hundarna genom att överlämna dem i denne persons vård,” enligt Hallandsposten.

Nu har kvinnan dömts för djurplågeri på grund av sin bristande omsorg. Straffet blev 80 dagsböter om sammanlagt 4 000 kronor.

Så fruktansvärt. Så här får det bara inte gå till!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version