Genrebild. Foto: Shutterstock, Janerik Henriksson/TT

Hundratals bilar stod i vägen vid badplats – lappades med parkeringsböter

Badplatsen vid Harge Bad & Camping vid Askersund fick under den soliga lördagen ett stort antal besökare.

Men det blev nog en och annan sur min på de som åkte därifrån – under dagen lappades nämligen ett hundratal bilar, vilket Nerikes Allehanda rapporterar om.

På somrarna är det inte ovanligt att folk flyr undan värmen för att ta sig ett svalkande dopp på någon utav landets många badplatser.

Det är inte ovanligt att många tar bilen när de åker och badar, vilket snabbt kan leda till kaos på vissa badplatser.

När parkeringarna inte räcker till är det inte ovanligt att folk ställer sig längs med vägen, vilket innebär en stor fara för liv ifall räddningstjänst måste komma fram till stranden.

Hundratal bilar lappades

Vid badplatsen i Harge, vid Vätterns nordligaste delar, rådde under lördagen kaos när hundratals personer bestämde sig för att åka dit och bada.

Parkeringen, som redan rymmer 300 bilar, räckte inte till. Längs med vägen fylldes vägkanten av ett hundratal bilar som alla åkte på en bot.

– Vi hade många bilar som stod på parkeringsförbud. Vaktbolaget lappade närmare ett hundratal. Jag hoppas att många tar lärdom. Bilarna stod parkerade längs med hela Hargebadsvägen, säger Peter Gylling, vd för Harge bad och camping, till Nerikes Allehanda.

Problemet med parkeringskaos vid badet har varit återkommande under flera år. Tanken var att man skulle anlägga fler parkeringar i våras, men tillstånden dröjde. Till nästa sommar räknar man med att ha 200-300 parkeringar till, vilket förhoppningsvis kommer att minska kaoset i fortsättningen.

Det här måste nästan vara någon form av rekord för antal parkeringsböter utfärdade vid ett och samma tillfälle.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev