Jessie hann ringa ett samtal till sin mamma innan försvinnandet – hittades ett år senare i sjukhuset kylrum

Jessie Peterson

Foto: Facebook

En oerhört tragisk och märklig historia har utspelat sig i Sacramento, USA.

Jessie Peterson försvann i april förra året och familjen hörde aldrig mer av henne – nu stämmer familjen ett sjukhus på motsvarande 250 miljoner kronor.

Det var den 8 april 2023 som Jessie Peterson, 31, ringde sitt sista samtal hem till mamma. Jessie befann sig då på ett sjukhus i Sacramento där hon två dagar innan blivit inlagd efter att ha fått ett diabetesanfall.

Jessie bad om att bli hämtad, men det var det sista familjen skulle höra från henne i livet.

När familjen inte hörde något mer av Jessie så anmäldes hon saknad. Sjukhuset uppgav till en början att det inte fanns någon Jessie Peterson inskriven. Senare ändrade de sig till att hon lämnat sjukhuset trots att läkare avrått henne.

I över ett års tid har familjen sökt efter Jessie och stora sökinsatser har pågått. Men den 4 april 2024 skrev en läkare en dödsattest för Jessie, en vecka senare tog polischefen kontakt med familjen och meddelade att hon dött.

Jessie Peterson. Foto: Facebook

Det visade sig att Jessie Peterson i själva verket dött endast två timmar efter telefonsamtalet med mamma förra året. Sedan dess har hon under hela tiden legat i sjukhusets kylrum. Det är oklart hur sjukhuset har kunnat göra en så fatal miss att inte informera familjen om hennes död, särskilt med tanke på att hennes försvinnande varit så uppmärksammat.

Jessies familj underrättades inte om Jessies bortgång, trots omfattande tidigare kontakt mellan sjukhuset och Jessies familj, samt det faktum att Ginger var listad som Jessies anhöriga”, står det i stämningsansökan enligt CNN, vilket TV4 också rapporterat om.

Kräver 250 miljoner kronor

Familjen stämmer nu sjukhuset på motsvarande 250 miljoner svenska kronor. Familjen har påverkats enormt mycket av sjukhusets misstag. Dessutom är hennes kropp alldeles för nedbruten för att kunna obduceras, därmed kommer familjen inte kunna veta varför hon dog.

– De har inte riktigt fått den avslutande känslan av att veta vad fan som egentligen hände, säger familjens advokat Marc Greenberg, enligt CNN.

Sånt här får man inte hända… Hela situationen är helt ofattbar.

LÄS MER:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version