Lastbilscahuffören Robbans ilska mot farliga beteendet i trafiken – hårda kängan till bilisterna: ”Flytta er för fan”

Lastbilschaufförer får ofta kritik för att stoppa upp trafiken i halkan.

Nu slår lastbilschauffören Robban Schritter från Borås tillbaka och menar att ansvaret också ligger på personbilsförarna.

Det har varit kallt och snöigt i större delar av landet i några veckor nu.

I november tog snö och kyla över alltmer. Månaden blev kallare än normalt i hela landet, och har i stora delar av Norrland, Svealand och även delar av Götaland inte varit så kall sedan november 2010.

Även om snöfallet är uppskattat av många kan det ställa till det på sina håll, inte minst i trafiken.

I förra veckan varnade Trafikverket för att det var besvärligt väglag längs Europavägarna från Göteborg i väst till Västervik i öst. I Dalarna mellan Fagersta i söder till Falun i norr gällde samma varning.

Ett vanligt problem i dessa halkiga tider är lastbilar som fastnar i backar och som i sin tur skapar långa köer.

Lastbilschaufförens slår tillbaka efter kritiken

Trafikstockningen innebär en hel del frustration från andra bilister, men nu menar lastbilschauffören Robban Schritter från Borås att allt inte är deras fel.

I stället menar menar han att en av anledningarna till problematiken är att det kommer in många lastbilschaufförer från andra länder i Europa som inte har däck som håller måttet för väglaget.

Däremot tycker han inte att lastbilschaufförerna är de enda som ska ta ansvar. I stället menar han att det många gånger är personbilsförarnas eget fel att trafiken stoppas upp.

– Det finns många personbilsförare som kanske borde stannat hemma i stället, som inte kan köra i det här jävla väglaget, de är kass, säger Robban till P4 Sjuhärad.

På frågan hur han märker det, svarar han:

– Vi kör runt med 64 ton oftast och vi behöver ha fart uppför. Så kommer vi ikapp någon jävla tjomme som ligger i 40 blås. Det är också en anledning till att det står still. Så kommer alla personbilar och ’jävla lastbilschaufförer’ men det är ju för fan ni som har orsakat det här nu, säger han till radion och tillägger:

– Jag respekterar att man är försiktig i trafiken vid de här väglagen. Men när man kör så jävla mesigt att man har två kilometer kö bakom, flytta dig för fan från vägen och släpp förbi folk.

Lastbilschaufför
Foto: Shutterstock, TT

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av din åsikt på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version