Make tar sitt eget och hustruns liv i deras hem

Youree Kang med frun Hannah Kang

Foto: Facebook

Om du gifter dig är det många som förstås tänker att detta är din allra bästa vän.

Det är en person du kan vända dig till oavsett om livet är tufft eller om det finns glädjande saker på gång.

Men det finns de fall där kärleken blir till någonting fult och mörkt, och som slutligen faktiskt kan kosta inte bara ditt eget liv utan den du älskar.

När Hannah Kang hittades död låg hon inte ensam, utan jämsides med sin make.

Efter att polisen gjort en utredning visar det sig att hennes liv inte bara tog slut på ett fruktansvärt vis – hennes make lämnade också meddelande innan han själv lämnade jordelivet.

Och hans sista ord till omvärlden, får det att fullkomligt rinna iskalla kårar genom hela min kropp.

Oavsett var du lever i världen får du som arbetar som polis säkerligen se det ena tragiska fallet efter det andra.

Sådana fall som verkligen kan krypa under skinnet på vilken hårdhudad och erfaren polis som helst och fullkomligt ta över alla andra tankar.

Ett sådant fall ägde nyligen rum när polisen i Texas, USA fick göra en utredning på ett fruktansvärt fall.

Det var den 24 september tidigare i år som en kvinna vid namn Hannah Kang hittades avliden i sitt hem, skriver sajten People.

Hannahs moster hade ringt polisen och uttryckt sin oro över att hon inte hade hört någonting från paret under en väldigt lång tid. Hon bad polisen att åka till deras bostad för att se så allting stod rätt till.

Men istället för att möta Hannah i dörren, hittades hon död – bara 25 år gammal. Hon var dock inte de enda i hemmet som var avliden.

Även hennes make låg vid hennes sida, och liksom Hannah gick inte hans liv heller att rädda.

Polisen startade en gedigen utredning för att undersöka vad som hade hänt det unga paret. Och det visade sig snart att Hannahs make var gärningsmannen.

Hustrun Hannah hade begärt skilsmässa

Efter att ha undersökt makens sociala medier upptäckte polisen ganska snabbt att ett par oroväckande meddelanden hade skickats bara kort tid innan Hannahs död.

På sin Facebook hade han skrivit på sin egen profil och hintade om att han snart skulle göra någonting fruktansvärt.

För bara timmar innan Hannahs död skrev han såhär:

”Jag är livrädd för vad som kommer att hända mig eftersom alla ingjuter rädsla i mig. Alla fortsätter att ”peppa” mig på sitt sätt. Vilket är konstigt eftersom jag inte vet varför ni alla behandlar mig på det här sättet. Varje gång jag frågar är det som att alla vet något, men de vill inte dela det med mig”, skrev han.

Han skrev vidare hur han tyckte att Hannah hade förändrats, och att hans magkänsla sa att någonting var på gång.

Hannah hade begärt skilsmässa.

”Min fru har också betett sig väldigt konstigt på sistone. Hon är inte samma person som jag när jag först träffade henne. I 10 år stod hon ut med min galenskap och nu är hon snabb med en skilsmässa. Jag hoppades på att vi skulle fortsätta växa med varandra”.

”Jag har redan gått igenom många saker i livet och vill inte fortsätta att förlora människor eller förlora mig själv. Oavsett om det är fysiskt eller andligt. Döden är oundviklig, men vi kan försöka behålla ett längre liv om vi alla hjälper varandra. Snälla hjälp mig att hjälpa dig och vice versa”.

”Jag kunde inte ha varit där jag är idag… Utan NÅGON av er i mitt liv. Har jag rätt? Snälla hjälp till att rädda mitt liv!!! Jag ber om förlåtelse och en andra chans”, skrev han och avslutade inlägget med:

”Vi förtjänar alla frid och lycka i livet. Det finns utrymme för alla att lyckas. Snälla…”.

Foto: Facebook

Familjens sorg efter dubbla tragedierna

För polisen rådde det ingen tvekan om vad som hade hänt. I rädsla för att Hannah skulle lämna honom hade han tagit hennes liv. Kort därefter ska han själv ha begått självmord.

Och fallet har inte minst upprört parets nära och kära. Flera anhöriga skriver hur chockade de är över denna tragedi.

”Jag är absolut och fullständigt hjärtkrossad och i chock … det gör mer än ont i magen. Jag skrev till honom häromdagen för att se hur han mådde eftersom något var väldigt uppenbart fel”, skrev en användare på Facebook enligt People.

”Skickade precis ett meddelande till Youree häromdagen efter att ha läst några av hans inlägg”, skrev en annan användare efter morden. ”Det här är så hjärtskärande.”

Alla våra tankar går till parets anhöriga i denna svåra tid.

Hit kan du vända dig om du mår dåligt

Angående självmord och psykisk ohälsa. Det går att vara anonym och även en anhörig kan höra av sig till dessa nummer. Var inte rädd för att be om hjälp! 

Om du mår så dåligt att det känns outhärdligt eller du har självmordstankar eller självmordsplaner ska du direkt ta kontakt med en psykiatrisk akutmottagning eller ringa 112.

Hjälplinjen, tillfälligt psykologiskt stöd, telefon 0771-22 00 60 alla dagar öppet klockan 13.00-22.00.

Mind Självmordslinjen, chatta på mind.se eller telefon 90101 alla dagar öppet klockan 06.00-24.00.

Bris – Barnens rätt i samhället för dig under 18 år på telefonnummer 116 111 eller chatt alla dagar mellan klockan 14.00-21.00.

Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.

Jourhavande präst nås via telefon 112 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.

Ring telefonnummer 1177 om du behöver veta var du kan söka vård.

LÄS MER:

Exit mobile version