Mc-knuttarnas fina manifestation mot barncancer – samlade in 70 750 kronor: ”Fantastiskt”

Under juli månad samlades motorcyklister från hela landet för att delta i den årliga ”Northern Charity Run”, en insamling till förmån för Barncancerfonden.

Denna hjärtevärmande manifestation mot barncancer har resulterat i en imponerande summa på 70 750 kronor, och planeringen för nästa års evenemang har redan börjat.

– Folk har lämnat avtryck som man gärna bär med sig, säger Christer Thynell, projektledare för ”Northern Charity Run”, i en intervju med Newsner.

Från den 12 juli till den 17 juli har motorcyklister färdats genom landet i en korteg som samlat entusiaster och stödjare längs vägen.

Med flera stopp längs vägen, besöker kortegen sjuka barn och deras familjer, som kämpar med den fruktansvärda sjukdomen dagligen.

– Vi träffar barn och personal, men i den bästa av världar är det inga barn där, har Christer Thynell, projektledare för ”Northern Charity Run”, tidigare berättat för Newsner.

Så blev årets ”Northern Charity Run”

Efter en fantastisk avslutning i Göteborg kunde man se att årets insamling landade på 70 750 kronor, ett belopp som överträffade förväntningarna.

Nytt för i år var den officiella ambassadören ”Kenneth & the Knutters”.

Även BAPRUN – GÖTEBORG anslöt till ”Northern Charity Run” I Varberg Norra.

Dessutom bidrog ”H.O.G”, en grupp för Harley Davidson-entusiaster, med omfattande stöd och engagemang från sina avdelningar.

H.O.G vid slutdestinationen i Göteborg. Foto: Facebook

Det blev en intensiv vecka som lämnat projektledaren Christer Thynell med en känsla av tomhet efteråt.

– Det känns tomt. Det har varit en fantastisk vecka med mängder av intryck. Man har träffat så galet mycket folk som lämnat avtryck man gärna bär med sig.

Under veckan har deltagarna haft möjlighet att besöka flera sjukhus och träffa cancersjuka barn och deras familjer. Dessa möten har varit både rörande och utmanande för Christer Thynell.

– Det är fantastiskt att få träffa dem, men det är under fel omständigheter, säger Christer, som reflekterar över den sorg och styrka som dessa möten medförde.

Christer Thynell (vänster) bredvid Barncancerfondens generalsekreterare Ola Matsson (höger) Foto: Facebook

Planerna har redan börjat smidas inför nästa år

Trots den emotionella och fysiska påfrestningen under veckan, är det ingen vila för de inblandade.

Planeringen inför nästa års ”Northern Charity Run” har redan påbörjats, och Christer Thynell uttrycker sin entusiasm för framtiden.

– Det har varit förberedelser redan en halvtimme efter att jag klivit av hojen hemma, berättar Christer.

Att de skulle lyckas dra in så mycket pengar är något som Christer inte hade räknat med.

– Det överraskade mig, om jag ska vara ärlig. Det motiverar till att göra det fler gånger, skriver han.

Nästa år kommer att bli den fjärde gången Christer leder denna viktiga insamling, och engagemanget från motorcyklister och stödjare verkar vara starkare än någonsin.

Vilken fint initiativ av er! Ni gör verkligen skillnad.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev