Metallicas fina gåva till Göteborgs hemlösa – skänker 928 000 kr: ”Vi är oerhört tacksamma”

Metallica skänker nästan en miljon kronor till Göteborgs stadsmission – efter uppvisningen på Ullevi i helgen.

De kom, de såg, de rockade.

Den gångna helgen intog amerikanska heavy metal-bandet Metallica Ullevi för två spelningar på den gigantiska arenan i Göteborg.

Nu har bandet bestämt sig för att skänka totalt 928 000 kronor till Göteborgs stadsmission, via egna välgörenhetsorganisation All Within My Hands samt arrangören Live Nation.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20200925 En person ligger i en sovsäck på en bänk i Serafimerparken mittemot Stockholms stadshus. Foto Janerik Henriksson / TT
STOCKHOLM 20200925 En person ligger i en sovsäck på en bänk i Serafimerparken mittemot Stockholms stadshus. Foto Janerik Henriksson / TT

Göteborgs stadsmission arbetar bland annat för människor som befinner sig i hemlöshet och/eller fattigdom. Här kan man läsa mer om deras verksamhet.

– Vi är oerhört tacksamma för detta stora viktiga bidrag till vår verksamhet som vänder sig till barnfamiljer i Göteborg som lever i ekonomisk utsatthet, säger Lars Durfelt, VD och direktör för Göteborgs Stadsmission, till SVT Nyheter Väst.

Metallica har tidigare valt att genomföra liknande aktioner efter spelningar i Sverige. År 2018 sänkte bandet 325 000 kronor till Stockholms stadsmission efter sina spelningar i Avicii arena.

Artikeln fortsätter under bilden.

Metallica. Foto: Shutterstock
Metallica. Foto: Shutterstock

– Det är tredje gången som Metallica gör liknande lokala insatser i Sverige. Det är unika initiativ som är lika uppskattade varje gång, säger Mattias Behrer, VD för Live Nation Sverige, till SVT.

Dessutom hjälpte bandet och flera av deras fans till med att ordna påsar med. överraskningar som ska delas ut till barn i sommar.

– Tillsammans med ett 40-tal Metallicafans gjorde de en volontärinsats hos oss, där de fick packa sommarkassar. Kassar med saker som förgyller sommaren för barn i ekonomisk utsatthet, skriver Göteborgs stadsmission på sin Facebook-sida.

Det har väl inte undgått många att Metallica var i stan i helgen. Vad kanske är mindre känt är att de har en…

Posted by Göteborgs Stadsmission on Monday, June 19, 2023

Dela gärna vidare för att hylla bandets och fansens fina gåva till alla människor som lever i utsatthet