Nytt vittnesmål i fallet Madeleine McCann

Madeleine McCann är försvunnen sedan 2007.

Foto:Handout/AFP/Ritzau Scanpix

En medfånge till den misstänkte i Madeleine McCann-fallet hävdar nu att han har erkänt allt i fallet när de satt i fängelse tillsammans.

Omständigheterna kring bortförandet av treåriga Madeleine McCann från en semesterort i Portugal 2007 är fortfarande ett mysterium. För närvarande är tysken Christian Brueckner huvudmisstänkt i fallet och han sitter redan i fängelse för andra brott.

Bland annat våldtog han en kvinna 2005 i samma område i Algarve-regionen i Portugal där Madeleine McCanns familj semestrade två år senare.

Pengar var målet

Men nu har ett nytt vittnesmål dykt upp i fallet från en medfånge till tysken, som nu hävdar att han erkände allt medan de satt fängslade tillsammans. Han säger att Christian Brueckner ursprungligen letade efter pengar att stjäla när han bröt sig in i familjens semesterlägenhet.

– Han säger att han inte hittade några pengar, men att han hittade ett barn och att han tog barnet. Han sa att det var poliser och hundar överallt två timmar senare, så han lämnade området, säger Laurentiu Codin enligt The Mirror.

Under tiden hade föräldrarna ätit på en närliggande restaurang på hotellet men stannat till vid semesterlägenheten för att titta till barnen, Madeleine McCann och hennes tvillingsyskon, medan de sov.

På så sätt lyckades gärningsmannen komma undan med flickan utan att någon märkte det och hennes kropp har aldrig hittats.

LÄS MER:

Misstänkt begick övergrepp

Christian Brueckner blev huvudmisstänkt i fallet i april 2022, och det var första gången portugisiska åklagare utsåg en officiell misstänkt i fallet. Christian Brueckner har begått flera brott mot unga flickor och har även begått ett stort antal inbrott under sitt liv.

Innan han pekades ut i fallet hade Madeleine McCanns egna föräldrar faktiskt varit misstänkta, och det var faktiskt den portugisiske polisinspektören Goncalo Amaral som låg bakom denna teori.

Föräldrarna var skyldiga

Han ledde utredningen efter Madeleine McCanns försvinnande och publicerade därefter boken ”Maddie: A Verdade da Mentira” (Maddie: Sanningen bakom lögnen).

I den beskyllde han de brittiska läkarföräldrarna för hennes död och menade att de båda av misstag hade gett sin dotter för mycket sömnmedel. Detta skulle ha orsakat hennes död och han trodde att föräldrarna hade gjort sig av med hennes kropp och fabricerat historien om att hon hade kidnappats.

Chockerande nyheter i det här fallet!

Skriv dina tankar i kommentarsfältet under artikeln på Facebook – och dela den med dina vänner!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version