Pigga damerna firar 300-årskalas tillsammans – uppvaktas med pompa och ståt av vårdpersonal

Vännerna Inger-Britt, Inga-Brita och Doris har flera saker gemensamt. De är alla tre vid så god hälsa att de kan bo kvar hemma, de bor inom samma hemtjänstområde, och de fyller alla 100 år i år. 

I fredags uppvaktades de av vårdpersonal som ordnat med högtidligt firande för 300-åringarna. 

Karlstadborna Inger-Britt Fogelfors, Inga-Brita Andersson och Doris Richardsson har varit vänner i många år. De har alla turen att vara så pigga att de bor kvar hemma, och dessutom inte långt ifrån varandra. 

Firar 300 år tillsammans

I år fyller alla 100 år, vilket vårdföretaget Attendo uppmärksammat genom att överraska med ett stort firande där det serverades mousserande och tårta. 

Foto: Facebook/Attendo Hemtjänst Karlstad

I fredags fick de tre glada vännerna samlas i Karlstad för att firas av hemtjänstpersonalen.

En av 100-åringarna – Inger-Britt anlände till festen i en bil som hon själv körde.

Hemligheten till ett långt liv 

När hon medverkar i TV4:s Efter fem med Tilde de Paula Eby och Axel Pileby frågar de vad som är hennes hemlighet för att vara så pigg vid 100-års ålder. 

– Ja, det beror på mitt yrke. De talar om generna men, ja, nu är det inte populärt längre, men jag har haft ett yrke som gör att jag hållit mig i form. Däremot är jag intresserad av att röra mig och försöker få andra att intressera sig, säger Inger-Britt i tv. 

Foto: Facebook/Attendo Hemtjänst Karlstad

Ett annat tips hon har är att “hålla sig borta från snask och dricka”, ett råd hon gett alla sina många elever hon haft under sina dagar som gymnastiklärare. 

– Jag har haft 1 300 tonårsflickor, det är någonting för dig det, säger Inger-Britt finurligt till Efter fems Axel Pileby. 

Foto: Facebook/Attendo Hemtjänst Karlstad

”Det var hejsan och tjosan”

Förutom firandet tillsammans med de gamla vännerna Doris och Inga-Brita så blev det ett högtidligt kalas i Stockholms skärgård när Inger-Britt fyllde 100. 

– Ja det firandet var ute i Stockholms skärgård, med barnbarn och barnbarns barn, och det var mycket hejsan och tjosan. Och mycket gott, säger Inger-Britt och skrattar. 

Idag är det ingen vanlig dag på Attendo Karlstad, vi har fått äran att fira tre härliga 100-åringar! ???

Posted by Attendo Hemtjänst Karlstad on Friday, September 24, 2021

Tillsammans med vännerna Inga-Brita och Doris blir de tre krutgummorna 300 år i år, och alla är fortfarande så pigga att de kan bo kvar hemma i Karlstad.

STORT GRATTIS, säger vi till dessa härliga krutgummor. Skicka gärna en grattishälsning i kommentarsfältet du med.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);
 

Läs mer om...