Pojke riskerade livet för att rädda sin lillebror i vattnet – skadades allvarligt

En tonårspojke blev allvarligt skadad när han försökte rädda sin lillebror som drev iväg på en gummibåt, det rapporterar Sydsvenskan.

Det var vid 17-tien på torsdagseftermiddagen som ett drunkningslarm SOS fick ett drunkningslarm från en badplats på Ön i Malmö.

– Det var några barn som skulle leka med en gummibåt där. Det var en mindre pojke som satt i gummibåten som började blåsa iväg. Då skulle den äldre brorsan simma och hämta honom, säger Magnus Svanö, yttre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen.

En vuxen på badplatsen såg att tonårspojken inte skulle nå ut till sin lillebror och simmade efter honom för att be honom att vända.

Sedan kunde den vuxna själv simma ut och fånga in den yngre pojken.

Den äldre brodern fördes till sjukhus med ambulans och vårdades under kvällen för allvarliga skador, enligt Region Skåne.

Dystra siffror

juni omkom 23 personer i drunkningsolyckor varav tre var barn under tio år. Det var den näst högsta siffran under 2000-talet.

Men sedan har den dystra trenden bara fortsatt.

I juli omkom 26 personer i drunkningsolyckor i Sverige. Det är en ökning med 15 personer jämfört med samma månad förra året.

Och redan nu har nästan lika många omkommit i drunkningsolyckor som under hela förra året, rapporterar TT.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);