Polisen har tröttnat på hånen mot deras jobb – nu sätter de ner foten: ”Tröttsamt att bemöta”

Våldet i samhället har sedan en tid tillbaka eskalerat och inte sällan får polisen kritik för att göra för lite.

Men nu slår polisen tillbaka mot kritiken.

ANNONS: Möt några av våra glada profiler som använder Doro HearingBuds i deras aktiva vardag

De senaste åren har gängkriminaliteten och dess våld ökat i samhället. Inte sällan hör vi om skjutningar som äger rum här och var i landet.

Bland de senaste våldsdåden hör en dödskjutning i Bagarmossen under onsdagskvällen samt en skjutning i Åkersberga samma kväll.

Mitt i allt elände jobbar polisen outtröttligt med sitt viktiga samhällsuppdrag – att stoppa våldet och förebygga brotten.

Men det är ett arbete som tidvis kan kännas hopplöst, vilket polisen i Huddinge beskrivit i ett inlägg på Facebook.

Men mitt i alla ”hårda tag” så måste vi också försöka nå de kriminella på andra sätt. Vi genomför riktade samtal med kriminella varje dag där vi förklarar att vi är oroliga för att personen kommer dödas, eller för den delen begå ett grovt våldsbrott själv, och att det inte bara är personen själv som riskerar att råka illa ut. Våldet har passerat alla gränser, vi måste få ett slut på våldsvågen”, skriver polisen i sitt inlägg.

Trötta på att få skit

Polisen beskriver också att de ofta får ta emot kritik från allmänheten, vilket är tröttsamt.

Det gäller att kunna hålla fler tankar i huvudet samtidigt, både det hårda och det mjuka. Men när dialog och riktade samtal nämns så får man inte sällan höra ”ska ni knäböja” och ”bjuda på saft och bulle”. Det är tröttsamt att bemöta, och det visar mest på okunskap med den typen av provokationer.

Polisen menar att det krävs tålamod för att vända den negativa våldstrenden.

Vi jobbar på olika sätt enligt beprövad erfarenhet, men också enligt den evidens som finns. Men inget lär ske i en handvändning. Det krävs ett enormt tålamod över tid för att förhoppningsvis kunna vända denna samhällsröta till något friskare.

Tack till alla er poliser där ute som jobbar så hårt för att stävja våldet. Ni gör ett fantastiskt arbete.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev