Polisen varnar för ny otäck trend bland barn – fejkar våldsamma attacker: ”Jättefarligt”

Ny TikTok-trend sätter skräck i ungdomar.

Nu går flera rektorer ut och varnar för ungdomarnas farliga beteende och vädjar till alla vårdnadshavare att agera, det rapporterar Sundsvalls Tidning.

Den senaste tiden har en ny Tiktok-trend spridit sig i Sundsvall.

Trenden går ut på att personer maskerar sig, beväpnar sig med hammare eller yxa för att sedan jaga eller söka upp ungdomar och låtsas gå till attack – detta är något som filmas och sprids.

När rektorn Urban Fröberg fick höra talas om trenden bestämde han sig genast för att kontakta andra rektorer i staden och upplysa vårdnadshavare till barn i årskurs 4-6 om beteendet.

– Vi ser väldigt allvarligt på det här, säger rektorn Urban Fröberg.

Polisen fördömer beteendet

Även polisen ser allvarligt på den nya trenden.

– Olämpligt är ett alldeles för svagt ord för det här. Det är jättefarligt ur flera aspekter. Polisen kan behöva verka mot den här personen som utför attacken och det är även farligt för den som utsätts då man inte vet hur han eller hon reagerar, säger Henrik Blusi, kommunpolis i Medelpad.

– Och vi måste ha vårdnadshavarna med oss i det här arbetet. Det är de som kan hjälpa oss och hålla koll på vad barnen gör.

Foto: Shutterstock/ TT

Enligt Henrik Blusi kan det rent av röra sig om brott som olaga hot, grovt brott mot knivlagen eller olaga integritetsintrång då det är olagligt att filma och sprida material.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev