Foto: Shutterstock, TT

Polisstudent åtalas för grov rattfylla

En kvinnlig polisstudent står misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Detta efter att hon togs på bar gärning berusad efter att ha kört ner bilen på en cykelbana i Uppsala tidigare i år. UNT var först med att rapportera om nyheten.

Kvinnan, som är i 35-årsåldern, ska enligt vittnesuppgifter ha kört över en gräsmatta för att sedan köra ned för en stenbelagd lutning. Därefter hamnade hon på tvären med bilen över en cykelbana.

Efter att polis ankommit till platsen så kunde de konstatera att kvinnan hade en vinglig gång och hon höll dessutom i en spritflaska. Under samtal med polisen på platsen så ska hon även ha uppgett att hon studerade till polis, vilket polisen på plats ska uppfattat som ”otroligt”, enligt UNT.

Misstänks på två punkter

Händelsen inträffade i maj i år. Kvinnan står åtalad misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Hon erkänner rattfylleri av normalgraden, men menar att hon inte varit tillräckligt berusad för att det skulle ses som grovt rattfylleri. Detta då hon enligt henne ska ha druckit mer efter att olyckan ägde rum, vilket ska förklara varför hon hade en promillenivå över 1,0 promille.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev