Rattfyllo dödade tre ungdomar – mamman överlevde kraschen

Ett rattfyllo kom upp på fel sida – och förvandlade vägen till en dödsfälla.
Den kvällen förlorade familjen Simmons tre av sina barn.
Mamma Dawn överlevde bilkraschen.
– Hela vår familj dog den natten, säger hon till Newsner.

Den 17 december 2021 kommer för alltid att vara ett sorgens datum för familjen Simmons i Jeanerette, Louisiana. De var som vilken amerikansk familj som helst.

Men den natten förändrades allt.

Mamma Dawn Simmons satt i bilen tillsammans med sina tre barn, Kamryn Claire Simmons, född 27 januari 2006, Christopher Ryan Simmons, född 18 oktober 2004 och Lindy Rae Simmons, född 24 oktober 2001.

Mötte rattfyllot – vägen förvandlades till dödsfälla

Då kom plötsligt en pickup-truck upp på deras körbana, och förvandlade vägen till en dödsfälla. Han krockade rakt in i dem. Alla tre barnen dog den natten, den 17 december 2021. Mamman överlevde – liksom Christophers flickvän Marissa, som då var 16 år och också färdades i bilen, uppger Today.

– Hela vår familj dog den natten, säger mamma Dawn till Newsner.

Hon viger nu sitt liv åt att berätta om sina barn, och betona vikten av att man inte ska sätta sig bakom ratten när man är påverkad av alkohol eller droger.

– Det var sista dagen i skolan innan jullovet. Efter examen gick vi på baskermatchen. Barnen var hungriga efter matchen. Vi stannade på Subway. I bilen satt Lindy, Christopher, Kamryn, jag själv och Christophers flickvän, Marissa, säger mamman och fortsätter:

– På vägen hem hade en berusad förare kört in på motorvägen och krockade med oss den natten. Lindsay, Christopher och Kamryn överlevde inte. Rattfyllot körde på fel sida av vägen i ungefär 145 kilometer i timmen. 

Hon förlorade sina tre syskon – glömmer aldrig besöket på sjukhuset

Katie Joy DeRouen, som inte var med i bilen den kvällen, förlorade sina tre syskon.

– Ett utfall av en mans beslut, säger hon och fortsätter:

– Min pappa ringde mig och sa, mamma har varit med om en krasch. Det ser inte bra ut men de sa att hennes mående är stabilt. Och jag visste att barnen var med henne. Jag var först inte orolig för dem eftersom om hon (mamma, reds anm.) överlevde, skulle självklart barnen också överleva. Du vet, deras unga styrka. När jag svängde in mot sjukhuset såg jag min pappa och en av mina bröder bara frenetiskt springa i parkeringshuset. En stund senare fick min pappa ett samtal från polisen. Och de berättade för oss att båda förarna i kraschen hade gått bort. Så jag visade honom en bild av båda mina systrar, och han sa: kom med mig.

Hon glömmer aldrig det besöket på sjukhuset.

– Jag visste vad det betydde… Så jag gick till baksidan och där fanns det en liksäck med öppen dragkedja. Jag frågade min mamma och sa: vem ligger i den? Och hon sa: det är Kamryn. Det såg ut som att hon sov. Och jag sa, är ni säkra på att ni har gjort allt? Jag sa, hon ser ut att må okej. Och han sa att varje lem var bruten. Det fanns ingenting vi hade kunnat göra, säger Katie.

– Sjuksköterskan sa: ”jag har hittat din bror”. Och jag sa, jag vet att han inte mår bra, men han är åtminstone vid liv. Hon bara skakade på sitt huvud: ”Nej”. 

– Sen sa jag, min syster då? Han sa att hon fortfarande var fast i bilen. Och jag sa, hon är inte okej? Han svarade att hon också hade gått bort. Jag kommer bara ihåg att jag tänkte att det här är för verkligt för att vara en dröm. Jag tror inte ens att jag grät den natten, för jag var i total chock, säger Katie till Newsner.

Mamman överlevde kraschen – tvingades begrava sina barn

Mamman Dawn beskriver vad som var den mörkaste dagen i hennes liv. 

– De var mina tre småttingar. Den största verkligheten av det var när jag rullades in i huset i en rullstol, vetandes att de inte skulle vara där. Det var den mest förkrossade känslan som jag någonsin har upplevt i mitt liv. De här tre, unga, vackra barnen som hade fantastiskt ljusa framtider framför sig, säger Dawn.

Att begrava tre av sina barn var en fullständig mardröm, berättar mamman.

– Att veta att jag skulle se mina barn i de där kistorna… Det finns inga ord för att beskriva hjärtesorgen, säger hon.

Arbetar för att få bort rattfyllon från våra vägar:
”Kör inte påverkad!”

Nu ägnar hon en stor del av sitt liv åt att berätta historien om sina barn som omkom i kraschen. Hon vill med detta poängtera hur viktigt det är att vi får bort rattfyllon från våra vägar. Den berusade föraren avled i kraschen.

– De här berusade förarna får inte straffen som de förtjänar. Det är bara så hjärtskärande eftersom de kommer fortsätta med sina liv. Men resten av våra liv kommer våra hjärtan vara krossade, säger mamman och fortsätter:

– Jag tror inte att mannen den dagen planerade att döda människor. Det var bara ett hemskt utfall av ett hemskt beslut som han fattade. Åh, herregud. Vi vill inte att någon annan familj ska behöva uppleva det här. Beslut har konsekvenser. Kör inte påverkad! 

Tack Katie och Dawn för att ni låter oss dela er tragiska berättelse. Vi beklagar verkligen.

Läs mer om deras förhoppningar om att öka medvetenheten om de förödande effekterna av att köra berusad och om deras vilja att hjälpa andra drabbade familjer här: https://www.simmons3.com/

Se mer i videoklippet här:

LÄS MER:

Exit mobile version