Skarpa varningen till landets pensionärer – efter bedragarnas nya otäcka taktik: ”Fruktansvärt obehagligt”

En pensionärsförening i Höör har utsatts för ett riktigt fult bedrägeriförsök.

Nu går ordförande i SPF Seniorerna i Höör ut med en varning till alla sina medlemmar.

De senaste åren har vi hört fler och fler nyheter om bedrägeribrott. Inte sällan sker dessa mot äldre personer.

Skurkarna använder sig av mängder av olika metoder för att lura av personer sina pengar och värdesaker. Till exempel så finns det otaliga fall där bedragare ringt upp och lyckats komma över kontouppgifter och BankID-legitimering vilket gjort att de kunnat länsa konton för intet ont anandes personer.

Det finns även många exempel på kriminella som utgett sig för att från exempelvis polisen, en bank eller ett företag. Bedrägerierna kan se ut på en mängd olika sätt, och det gäller att vara på sin vakt så att man inte råkar ut själv.

Det är särskilt vanligt att äldre personer utsätts. Under 2023 anmäldes hela 29 000 telefonbedrägerier, varav cirka hälften var riktade mot äldre personer (65+), enligt en rapport från Polisen.

Riktade in sig mot pensionärsförening

Nyligen fick medlemmar i SPF Seniorerna i Höör ett mejlutskick som såg ut att komma från föreningens ordförande. I mejlet uppmanades man att köpa ett presentkort som ordförande sedan skulle ersätta.

Naturligtvis rörde det sig om en bluff och av de drygt 800 medlemmarna så var det endast tre personer som mottagit mejlet. Som en säkerhetsåtgärd har ordförande Ann-Margret Nordbeck meddelat samtliga medlemmar om bluffen och har även polisanmält händelsen.

– Jag tycker det är fruktansvärt obehagligt, eftersom det är min underskrift som står där. Man blir lite förbannad också, säger föreningens ordförande Ann-Margret Nordbeck till Skånska Dagbladet.

Det måste bli ett stopp för alla dessa bedragare där ute…

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev