Skicklige polishunden Novis är veckans hjälte – nosade upp knark och grep 3 onda bovar

Polishunden Novis i Stockholm nosade fram knark, grep tre brottslingar och hittade stöldgods.

Nu hyllas han till skyarna och tar välförtjänt semester.

Det finns vissa yrken som verkligen gör att samhället rullar på som det ska.

Polisen är ett av dem.

De jobbar outröttligt varje dag för att göra samhället till en säkrare plats och till deras hjälp har de flera djur, däribland hästar och hundar.

Dessa fyrbenta hjältar har egenskaper och talanger som människan inte ens kommer i närheten av, därför är dessa djur ovärderliga inom kåren.

En av dessa stjärnor är Försvarsmaktens Novis som jobbar för polisen i Stockholm.

Sista nattpasset blev dramatiskt

Under hans sista nattpass innan semester hann han med mycket, något polisen skriver om på Facebook.

”3 personer sprang från en polispatrull. Efter en lång framkörning anländer Novis med sin förare. I samma stund som bakluckan öppnas åker svansen upp och Novis har fått vittring. Han leder sin förare in i ett buskage ca 100m därifrån, och plötsligt skäller Novis i mörkret. En infångad!”, skriver polisen i inlägget.

De tillägger:

”Från den gripne spårar sedan Novis vidare, på gångbanor, över gräsmattor, parkeringsplatser. Spåret går kors och tvärs. Slutligen går spåret mot en trappa, och ryggtavlan på en flyende syns. Det tar inte lång stund innan denne har spårats ikapp! 2-0 till Novis + anträffad narkotika. Den tredje och sista gärningsmannen hittas av annan polispatrull”.

Natten innan är det en person som blivit utsatt för ett grovt brott som behöver hjälp. Målsägande är så chockad efter händelsen att denne inte kan uppge vart brottet skedde.

Men som tur är kunde Novis komma till platsen och med sin briljanta nos spåra upp rätt plats.

”Novis hittar brottsplatsen med sin nos samt hittar något som kan ha betydelse för utredningen. Nu kan tekniker tillkallas och kan vidare undersöka platsen”, skriver polisen.

Klarade ytterligare ett uppdrag

Samma natt lyckas Novis med ytterligare ett uppdrag.

När polisen larmas till ett inbrott jagar Novis efter.

”Gärningsmännen har flytt i bil men Novis hittar stöldgods mellan bostaden och platsen där flyktbilen stått. Godset kan återlämnas till ägaren”, skriver polisen.

Välförtjänt semester

Efter dessa förtjänster är Novis mer än värd en lång och härlig semester. Men så fort han är tillbaka i tjänst kommer han ge sig ut och jaga banditer igen.

https://www.facebook.com/hundenheten.stockholm/posts/596459485953607?cft[0]=AZW1QZGEvncE1kPFNuz7FYfcEJnZ_Mez2fXgMH7L4vXd45lv4F_QWucmruPd0706Ch_Mu2yQ2UxVhbwjfWZmZXd4e8Dh8wXY5AeKF9GQEZTkTREVM4d_3IRD1GuDZUm_hvT55g7DhOwBKSl5_890ewNeqHZyZNUrBuLpTns6V1lVRM8Lk2Djbj_Rt2zvOB9_LI4&tn=%2CO%2CP-R