Snöröjaren Anders, 60, attackerades i plogbilen – slogs till marken av främling: ”Så jävla bedrövligt”

60-årige snöröjaren Anders Bergström plogade på en gata i Gävle när han plötsligt blev nedslagen av en villaägare.

– Glasögonen for och gick sönder, jag gick i backen. Jag tycker att det är så jävla bedrövligt, säger han till Gefle Dagblad som var först ut att rapportera om händelsen.

De senaste veckorna har det snöat kraftigt i stora delar av landet och det har därför varit en intensiv period för landets snöröjare.

Anders Bergström har arbetat som snöröjare sedan 1979, men efter en incident i förra veckan överväger han att lägga ned för gott.

Klockan var runt 23.00 när Anders Bergström från Gävle hoppade in i plogbilen för att göra gatorna mer framkomliga för stadens invånare.

Men det han trodde var en helt vanlig dag på jobbet slutade i tragedi.

Där, på en av gatorna som Anders plogade på, såg han en man komma gående i rask takt mot honom. Anders såg direkt att mannen var ilsken men det som händer är han långt ifrån beredd på.

Mannen på gatan kastar in ett föremål i hytten och även om Anders vet att han, enligt kommunens policy, bara ska åka vidare så stannar han.

– När jag kommer ner på marken ser jag en annan man från villan som springer fram bakom maskinen och klappar till mig i sidan på ansiktet. Det var en rejäl smäll i tinningen, säger han till Tv4 som också skrivit om misshandeln.

Snöröjare misshandlad.
Foto: Johan Nilsson, TT/ Shutterstock

Glasögonen gick sönder

Till slut lugnades mannen ned av andra personer från hushållet men där stod Anders, med trasiga glasögon och hade svårt att se.

Anders kontaktade sin arbetsgivare som i sin tur kontaktade polisen som snabbt kom till platsen för att förhöra Anders och upprätta en anmälan.

Efter misshandeln har Anders fått nog av beteendet mot snöröjarna.

– Det blir bara värre och värre. På en plogrunda kan du få tre till fyra påhopp. Folk kan peka finger, visa att man är dum i huvudet och bara skälla ut en. Jag tycker det är för jävligt, det är så jädra fel, säger han till Tv4 och fortsätter.

– Vi är inte där för att jävlas. Vi är ute och gör en samhällstjänst, ser till att människor kan ta sig fram. Det är inte alltid jättekul att hoppa in i maskinen mitt i natten men vi gör det för att det är ett viktigt yrke.

Så här får det bara inte gå till. All styrka till dig Anders.