Tusentals katter tävlade om att pryda nya frimärket – nu avslöjas vinnarna: ”Helt fantastiskt”

18 370 kattägare över hela landet nominerade sina katter till att pryda Postnords nya frimärken.

Nu avslöjas vinnarkatterna.

Tidigare i år meddelade Postnord att katter ska pryda de nya frimärkena i Sverige och bad kattägare i hela landet att skicka in bilder på sin fyrbenta älsklingar med en kort nominering om varför just deras katt skulle vinna.

Och så blev det. Ja, hela 18 370 bidrag från hela Sverige trillade in till Postnord.

Postnord. ”Helt fantastiskt”

Nu är tävlingen avslutad och fem underbara katter har valts ut som vinnare och kommer finnas avbildade på höstens frimärken.

– Det har varit helt fantastiskt att få läsa alla motiveringar och se alla fina, knasiga och personliga bilder. Jag vill tacka alla som skickat in ett bidrag, och juryn är lite överväldigad av det stora engagemanget. Många, många har lyft betydelsen av katten som bästa vän och tröstare, och verkligen gett oss ögonblicksbilder ur alla typer av kattliv, säger Kristina Olofsdotter, chef för PostNord Frimärken i ett pressmeddelande.

Katterna som har valt ut är Cornelis, Hera, Valiant, Bengt och Fili.

5 katter ska pryda frimärke

Alla har de en speciell historia och motivering till varför just dem är tävlingens vinnare.

Cornelis är av rasen devon rex och kommer från Stockholm. Han beskrivs som en genomsnäll myskille som förgyller tillvaron för sin ägare Louise Enhus med sin nyfikenhet.  

Katten Cornelis
Katten Cornelis Foto: Postnord

Hera är en sibirisk katt och kommer från Lund. Hennes ägare beskriver henne som pigg och äventyrligt och har visat sin matte Julia Weber att ingenting är omöjligt – bara man vågar. 

Katten Hera
Katten Hera Foto: Postnord

En annan vinnare är Bengt från Västerås som är en brittisk korthår. Bengt beskrivs som en ung charmör som givit sällskap och välmående för matte Emma Pettersson i hemarbetstider. 

Katten Bengt
Katten Bengt Foto: Postnord

Norrländska Fili är en ragdoll från Kiruna som agerar vårdkatt och har stått vid matte Maja Tapanis sida under långtidscovid.  

Katten Fili
Katten Fili Foto: Postnord

Valiant är en huskatt från Kalmar, som hittade hem till Jasmine Olsson Hansi från ett katthem och nu får den kärlek och omvårdnad alla katter förtjänar. 

Katten Valiant
Katten Valiant Foto: Postnord

Valiants ägare berättar för Postnord om hur mycket vinsten betyder för henne och katten.

– Jag är tacksam för att Kalmars katthem tog in Valiant som hemlös kattunge. Jag hittade en vän som gör livet både bättre och roligare. Det är jättestort att han nu är en av de utvalda katterna som får pryda årets frimärken och jag ser fram emot att se hans ansikte och personlighet på alla mina brev senare i år, säger Jasmine Olsson Hansi till Postnord.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);