Vårdpersonal erbjuds 10 000 kronor – för att flytta sin semester: ”Mottagits väldigt väl”

hemtjänst, händer, död, hem, gammal, äldre, senior, vård, äldrevård, äldreboende

Genrebild. Foto: Shutterstock/TT

I Borgholm kommun har personalen inom omsorgen blivit erbjudna pengar för att flytta på sin semester i sommar, vilket P4 Kalmar rapporterat om.

Det är ett förslag som har välkomnats och som man räknar med kommer att spara pengar.

På de allra flesta arbetsplatser runt om i landet är det alltid lite svårt att få ihop semestrarna, och samtidigt kunna ha bemanning.

Inte sällan vill många ta ut sin semester ungefär samtidigt. Veckorna under den berömda ”industrisemestern” brukar vara särskilt populära.

Det är inte minst viktigt att man kan säkerställa bemanning inom vård och omsorg.

Erbjuds pengar för att flytta semestern

I Borgholms kommun på Öland har man valt att lösa situationen med semestrarna inom omsorgen på ett lite speciellt vis.

Här har man nämligen erbjudit personalen 10 000 kronor till de som kan tänka sig att flytta semesterveckorna mellan en till tre veckor.

– I dagsläget har vi sex personer som har flyttat på sin semester inom hemtjänsten. Och inom Vårdförbundet, sjuksköterskorna, så har vi ytterligare ett par som flyttat på semestern och hjälpt till i situationen här, säger socialchefen Anna Hasselbom Trofast till P4 Kalmar.

Dyrare med hyrpersonal

Förslaget om att ge personalen betalt för att flytta på semestrarna kom på tal då man ville hitta ett alternativ till att ta in hyrpersonal, vilket hade blivit dyrare. Dessutom hade det påverkat kvaliteten på vården då hyrpersonal inte alltid är van vid rådande rutiner på arbetsplatsen.

– Hade vi tagit in hyrpersonal så hade det blivit ännu dyrare. Nu får vi både bibehålla bra kvalité och vi premierar våra egna medarbetare. Så det här har mottagits väldigt väl av organisationen och verksamheten, säger Anna Hasselbom Trofast till P4.

Vad tycker du om den här idén? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version