Genrebild. Foto: Shutterstock/TT

Hemtjänsten glömde bort äldre man på midsommarafton – fick ingen mat

En äldre man in Sandviken fick ingen mat levererad av hemtjänsten på midsommarafton.

Nu rasar dottern mot hemtjänsten och menar att det inte är första gången som de brister i omsorgen. Detta rapporterar Gefle Dagblad om.

Mannen, som bor på ett 55-plus-boende i Sandviken, har hemtjänst som hjälper honom att ordna med mat, städning och hygien.

När hans dotter besökte honom på midsommardagen så upptäckte hon att det inte fanns någon mat där hemma. Då fick dottern nog.

– Jag kom på besök på midsommardagen och upptäckte att det inte fanns någon mat. När jag frågade sa pappa att han aldrig fått någon mat, säger dottern till Gefle Dagblad och fortsätter:

– Jag ringer hemtjänsten som svarar att de glömt bort att åka ut med maten. Sedan när vi hämtade maten hos hemtjänsten, upptäckte vi att den hade gått ut.

Flera brister

Dottern till mannen menar att personalen har brustit i omsorgen flera gånger. Bland annat har det slarvats med städningen och de ser heller inte till att pappan, som ofta inte vill äta på eget initiativ, faktiskt äter. Detta har gjort att han gått ner över 20 kilo på ett år.

– Ofta upptäcker jag att maten står kvar i kylen och pappa säger att han inte var hungrig. När personalen frågar om han vill ha mat kommer han alltid säga nej. Om han bara får maten serverad däremot, då äter han, säger dottern till tidningen.

Bättrat sig

Efter ett möte med enhetschefen så upplevde mannens barn att de varken fick gehör eller ursäkt för det som har hänt.

När Gefle Dagblad kontaktar ansvariga för omsorgen så får de inga svar. Men dottern till mannen upplever att de förbättrat sig på sista tiden.

– Hittills har det blivit bättre. Nu får han hjälp att komma ut för luft och de har också sett till att han ätit varje dag. Det är såklart jättebra, men det känns jobbigt att vi ska behöva bråka så mycket för att det ska fungera, säger hon till tidningen.

Sånt här ska inte få hända. Speciellt inte på självaste midsommarafton.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev