Tegelbaren bjuder pensionärer på gratis mat

Nixon Kaya är krögare på Tegelbaren i Solna.

Foto: Privat, Facebook

På Tegelbaren i Solna vill man göra något för alla pensionärer som har det kämpigt med ekonomin.

Därför bjuder man alla pensionärer på gratis lunch/middag lördagen den 5 oktober.

Inflation och räntehöjningar har påverkat oss alla ekonomiskt på något sätt. Allt har blivit dyrare och en grupp som är särskilt hårt drabbade av ekonomiska bekymmer är pensionärerna.

Krögaren Nixon Kaya på Tegelbaren i Solna har tydligt märkt av att de äldre stammisarna inte kommer förbi lika ofta längre.

– De har inte försvunnit helt, men de gör färre besök. De som kanske kom två gånger i månaden kommer nu en gång i månaden. De säger att det inte är för att de inte vill komma, utan för att de inte har råd längre, säger Nixon Kaya till Newsner.

På lördagen den 5 oktober mellan klockan 12 till 17 bjuder han och personalen på Tegelbaren därför in alla pensionärer på gratis mat. Här får gästerna välja på en svensk husmansrätt, en fiskrätt eller en vegetarisk rätt. Kaffe, fikabröd och livemusik utlovas också i lokalen på Råsundavägen 31.

– Det är ändå pensionärerna som byggt vårat samhälle. Att då inte kunna gå ut och unna sig exempelvis en lunch ute på restaurang på grund av ekonomiska begränsningar, det tycker jag är väldigt sorgligt. Vi har en restaurang som går väldigt bra och vill på nåt sätt bjuda tillbaka, säger Nixon Kaya.

LÄS MER:

Tidigare har Nixon bjudit in hemlösa på julbord på julafton. Denna gång vill han göra något för pensionärerna. Och responsen har varit enorm. Han räknar med att mellan 300-400 gäster kommer på besök under lördagen och hoppas att maten ska räcka till alla. Det är ingen bordsbokning som gäller utan det är enbart drop-in.

– Med den responsen jag fått så räknar jag kanske med trehundra till fyrahundra. Vi har plats för runt 110, men vi kör från klockan 12 till 17 så jag tror inte att alla kommer på en gång.

Kan bli tradition

Om allt går bra så är tanken att detta kan bli en tradition en gång i kvartalet på Tegelbaren.

– Kan jag hjälpa till med att få andra att komma ut och ha lite trevligt så gör jag gärna det, säger krögaren Nixon Kaya.

Vilket fantastiskt fint initiativ!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version