Foto: Johan Nilsson/TT, TT, Facebook

Polisen hittade handskriven lapp på stationen – oväntade orden som de aldrig kommer glömma: ”Ni är…”

Polisen i Huddinge delar nu med sig av några värdefulla råd till alla ungdomar där ute – gärningen som fick föräldern att rikta ett speciellt tack till polisstationen.

Alla har vi någon gång varit unga. Konsekvenstänket är inte alltid helt utvecklat och man är på sätt och vis mer sårbar då man har en tendens att försätta sig i fler kritiska situationer än vuxna.

Särskilt kritisk kan det bli när det är alkohol inblandat, vilket det inte sällan är. I tonåren börjar många att experimentera med alkohol och då är det lätt hänt att man hamnar i farliga och oförutsedda situationer.

Ett av polisernas många uppgifter är att se till så att folk är trygga och säkra. Att ta hand om överförfriskade ungdomar hör till en hyfsat vanlig uppgift för poliserna.

Fina hälsningen till Polisen

Polisen i Huddinge delade nyligen med sig av ett kärt minne från en tacksam förälder vars barn skjutsades hem av polis när denne fått lite för mycket att dricka.

Till tack fick polisstationen en ask choklad med en handskriven lapp med texten:

Stort tack för hemleveransen av en överförfriskad 16-åring i fredags. Ni är grymma som gör detta för våra ungdomar.”

I ett inlägg på Facebook har Polisen i Huddinge riktat ett särskilt budskap till alla ungdomar där ute.

Och till er kära ungdomar: Att bli hemskjutsad av Polisen är inte det värsta som kan inträffa, även om en del av er ger uttryck för det. Mamma och pappa lär inte bli imponerade, men ändå glada över att ni ÄR hemma. Kanske inte rena alla gånger, men i alla fall hela.

Stort tack till alla poliser där ute för ert fantastiska jobb!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev